Det sista av fototuren
Publicerat den

Nu har det visst gått en vecka sedan jag skrev något sist. Mår riktigt jäkla unket nu och sitter mest och möglar bort.
 
Men jag tänkte att ni kunde få se resten av bilderna från min senaste fototur. Det är varierande kvalité, mycket blommor (ville visa hur många olika sorter det fanns på det lilla stället), mycket humlor och några nästan identiska bilder. Enjoy!
 
 
Den här tycker jag är rolig eftersom det ser ut som att han gömmer sig och tar sats för att attackera mig.
 Baldersbrå
Publicerat den

Baldersbrå eller prästkrage?
Jag var helt säker på att det som växer hejvilt här utanför är baldersbrå. Så jag Googlade men blev plötsligt förvirrad. De verkar ha ganska smala kronblad, till skillnad från prästkragen. Mina ser inte ut som Wikis bild, men å andra sidan är jag ganska säker på att de jag fotat skall ha dill-liknande blad. Eller? Hm. Hursom, här kommer en drös med vad det nu är. Ni kanske tror att jag är tokig och behöver ändra styrka på glasögonen, då jag laddar upp en massa likadana bilder. Nä, jag är bara så hiskeligt velig och tycker att bilderna ser olika ut (om än pyttelite, men tillräckligt för att jag skall vela), och får ångest och kan inte bestämma mig. Haha. Livet är hårt, men lite bilder har väl ingen dött av?
 
 

 Lite från häromdagen
Publicerat den

Det blev inga foton för min del i lördags från sommarfesten (eller bröllopet som det egentligen var, men brudparet ville inte fokusera på själva vigseln utan istället på gemenskapen och det roliga, om jag fattade rätt). Eftersom J inte kan använda sin kamera fick han låna min. Vi skulle egentligen turas om, men jag kände att det blev alldeles för omständligt och att det var viktigare att J fick fota eftersom det rörde hans familj.
 
Trevligt hade vi det i alla fall, även om både jag och J smet iväg både en och två gånger, då vi är ganska folkskygga och gärna inte vistas i stora folkmassor (och vi var väl en 50 pers..). Jag fick lite ångest av och till, speciellt vid ett tillfälle, men blev lugnad av J's pappa som sa att vi inte behövde deltaga i det momentet (en sorts tävling. Eller, deltaga behövde vi ju, men inte på det sättet, så det var helt okej).
 
Mycket trevligt folk, speciellt de äldre herrarna, som J och jag snackade mest med. Vi fick skitbra bordsgrannar och bjöds på himmelsk mat (massa vegetariskt! <3) och underbart gott rödvin. Ja, vitt vin och öl med, men det dricker inte jag och J höll sig till vinet han med.
 
Vi åkte hem relativt tidigt då vår skjuts skulle dra. Men det var ganska skönt att komma hem. Vi låg i sängen och pratade och jag som inte är van alkoholdrickare numera (inte J heller, men jag fick nog i mig lite mer än honom, dessutom är jag klenare haha) fick låta det lilla snurrandet avta och övergå till ett perfekt sömnigt och avslappnande tillstånd. Då placerade vi oss i soffan och kollade lite serier.
Fin kväll <3
 
Så, nu tänkte jag bjuda på några av de bilder jag pratade om för några dagar sedan. Det var som sagt himla blåsigt och därmed supersvårt att få bra skärpa, men förminskningen av bilderna döljer det värsta. Det fanns cirka en miljon humlor och nästan lika många fjärilar. Och hur många olika blomsorter som helst. Blev nog lite vimmelkantig där ett tag.
 
Jag delar upp det i några inlägg, då det är en del bilder och ni får stå ut med att många ser rätt lika ut!
 
Små minihjärtan!
 
En skadad stackare.Herre på täppan
Publicerat den

Igår (ja nu blir det ju förrgår) så var jag ute och fotade i kvällssolen. Världens bästa ljus <3 Det blåste dock lite av och till, så det var svårt att få någon bra fokus. Och inte är ju djuren drillade till att sitta stilla heller... Så fort jag fått fokus så flög de iväg >< Men jag fick mig en hel del bra bilder ändå. Jag hittade verkligen världens bästa ställe, som roligt nog ligger precis där jag bor. Att jag inte tänkt på det innan. Det fanns hur många olika blomsorter som helst och det kryllade av humlor. Jag har inte haft någon speciell sommarkänsla innan, men jag blev helt översvallad där och då. Helt underbart!
Jag hittade även en grej som jag skall kika närmare på. Tänk vad lustigt, ibland så bara saker klaffar. Men det berättar jag inte om just nu.
Det blev i alla fall nästan 600 bilder och jag gick endast in på grund utav att minnet blev fullt. När jag sen satt i datorstolen kom jag på att jag ju har ett extraminne, mitt gamla. Äsch, det kanske var lika bra. Jag har då haft att göra. Nu är allt sorterat ner till 134 bilder, eller vad det nu var. De är alla redigerade och förminskade för att passa bloggen. Men jag skall sålla igenom minst en gång till. Det finns en massa som är snarlika varandra, men jag valde att fixa allt så jag kan jämföra lättare sen, vilka som håller bäst kvalité.
Men det får bli imorgon eller efter helgen, det blir lite fullt upp just nu. För en gångs skull.
 
Tills vidare får ni se den fina fajten mellan en nässelfjäril och en humla. Fajten om tisteln. Fjärilen vann..
Inga vidare skarpa bilder, men de är ju roliga!
På den första ser det ut som att humlan försöker knö sig fram likt ett envist barn haha. Medan fjärilen sitter och inte låtsas om någonting. (kan man säga så? Jag är lite trött och virrig nu)
 
 Nattfunderingar
Publicerat den

En liten undran med tanke på att jag verkar förlora läsare så fort jag skriver ett inlägg efter ett litet uppehåll. Vad är ni intresserade av att läsa och se för bilder? Vet jag det så kanske det blir lättare för mig att blogga.
Inte det att jag tänker gå efter vad andra anser att jag skall skriva, men en fingervisning hade ju inte varit fel. Det finns ju en anledning till att ni hittade hit och stannade menar jag. Det måste ju ha varit något ni föll för (ja, då räknar jag inte familj och vänner alltså)?
Jag tar i alla fall tacksamt emot era synpunkter, om ni har några. Det kan ju hjälpa mig att bli mer motiverad också!
 
Och så skall jag ta tag i designen någon dag snart. Fixa de där smågrejerna, byta länkar, lägga till kategorier, fixa headern till mina egna bilder, lägga in en bloglovin'-ikon på startsidan och sådant där småpill.
Helst vill jag ändra designen helt, fast ha kvar vissa saker. Men det går ju inte då designen inte är min. Suck.
 
Nu skall jag lägga mig i sängen med en skål glass toppad med jordgubbar och lösa korsord tills ögonen går i kors (heh). Det förtjänar jag efter en lång och tung arbetsdag utan rast och en liten gråtsession som inkluderade ett visst mått av självömkan.
 
Tycker folk förresten inte om att läsa om andra som mår dåligt, eller i det stora hela är pessimistiska? Då måste jag säga att ni nog tyvärr har hittat fel, jag försökte ett tag att låta bli att skriva om det, men det är ju en så stor del utav mig. Inte att det är mitt liv. Jag är inte mitt dåliga mående eller mina diagnoser. Men det tar upp den mesta tiden av min vardag och jag behöver lufta lite här och var så att J inte får ta hela smällen. Men jag håller ju såklart igen en massa då jag inte vill bli för privat eller för negativ. Jag vet ju att det lätt blir en ond spiral och jag jobbar på att se det positiva i saker. Det går sakta men säkert, hav tålamod! <3Sneak peek
Publicerat den

Här får ni en liten sneak peek på en del av vad som inhandlades på IKEA. Nej, jag skriker inte. Det stavas ju med versaler, silly.
Inte så svårt att lista ut vad jag köpt va? Nä, det var inte meningen att vara klurigt heller, jag vill bara vänta med helhetsbilderna tills allt är klart och jag kan sätta ihop ett före- och efter-kollage, eller liknande. Det är ju så mycket roligare!
Det kan kanske verka som om jag är hiskeligt rik (okej, där är ju allt relativt. Hiskeligt rik i min mening då, som har levt på existensminimum och sen arbetat mig uppåt mot en mer dräglig, men fortfarande mot "bottenskrapet", nivå), så är dock inte fallet. Man får mycket för pengarna helt enkelt!
Väldans massa vitt, I know. Jag vet inte sjäkv vad för knäpp jag fick i huvudet. Jag kanske är trött på allt mörkt som jag kopplar till dåligt mående?
 
 
Min dator har bytt plats från köket till "stora" rummet, som agerar både sovrum och vardagsrum i ett.
Det blev mycket trevligare med lite grönt!
 
Min stora växt fick ett trevligare hem.
 
Haha ja jag vet, olidligt intressant med garderobsbilder! Jag kan tänka mig att en viss person kommer sitta och frusta och himla med ögonen när denne ser detta ><
Men i alla fall, det blev en del nya sängkläder. Plötsligt blev det mycket roligare att bädda sängen!
 
Och så nya handdukar. Inte för att bilden visar det så bra, det är mest mina gamla som syns..
Här ligger även mina två tavlor som skall upp i köket. Eller, de har redan vart uppe, men ramlat ner igen.
 
Såhär ser min hall ut för närvarande. Komplett med katthår och allt. Jag måste rensa i förrådet och köra saker till tippen innan det kan bli någon ordning. Och få iväg soffan..
 
Trångt och jävligt!Milkshake
Publicerat den

Egengjord milkshake, åh! <3
 
Notera hur sugröret står helt av sig själv. Glass i stora lass!
 
 Gammalt
Publicerat den

Ett par bilder sen 2010.
 
 
 Det händer inte så mycket.
Publicerat den

Ja, mitt liv är väl lika ointressant och innehållslöst som vanligt. Då finns inte mycket inspiration till att varken skriva eller fota.
Jag är dessutom ganska nere igen, det går ju verkligen i vågor.
 
Men vi kom i alla fall iväg till IKEA. Supernöjd blev jag. Men jag visar inget förrän jag fått i ordning allt och det tar lite tid då jag behöver hjälp av andra. Fast jag förbannar mig själv att jag köpte en vit soffa. Alla har påpekat det och jag har ju själv vetat om det. Det är idiotiskt med vita saker om du har en svart katt och dessutom själv är en sådan person som spiller innan du ens hunnit sätta dig. Än värre om du har en pojkvän som är precis likadan, eller snäppet värre.
Men den vita soffan var den enda jag hade råd med, jag fattar inte varför alla andra färger skall kosta runt tusenlappen mer. Och sen är det ju snyggt med vitt. Men detta tyget drar åt sig ludd och hår likt en svettig idrottsman (såklart i full galopp) i en skog nära en sjö drar åt sig mygg. Jag blir galen! Jag hade räknat med att rolla/dammsuga ofta med tanke på katten. Men att det skulle vara såhär illa? Icke. Den suger ju fan åt sig varenda fiber av dina kläder. Och såklart har vi redan råkat få fläckar på den, det tog inte många timmar. Visserligen inga stora, men ändå. JAG vet ju om dom. Inte fattar jag hur de kom dit heller, då vi varit fjantigt försiktiga. Jaja, jag får helt enkelt spara ihop till ett mörkare överdrag. Nu har jag ju i alla fall stommen, det var det som var huvudsaken. Men jag vill ju inte ha det för mörkt i rummet heller... Äsch, det blir som det blir. Tills vidare får jag springa med rollern i ena handen och dammsugaren i den andra varannan sekund och lyssna på alla "vad var det jag sa" ><.
 
Sen har jag ett annat problem. Min katt har ju sina ställen där han vässar klorna/klöser. Bland annat dörrposten till ytterdörren, väldigt skoj. Not.
Men så har han ju en grej han bara måste göra. Så fort han skall hoppa upp någonstans (ja, även på mig) så måste han sträcka på sig och sätta klorna i vad det nu är han skall hoppa upp på/i, som stöd. Why?!
Sängen kan jag stå ut med, det är ju bara att byta överdraget. Men datorstolen, soffan, alla mina andra möbler?
Jag köpte ättika igår eftersom jag genom mina Googleskills kommit fram till att det kan få katten att sluta (eller snarare byta ställe eller något). Så nu får vi se om det fungerar.
 
Jag tog förresten ett ordentligt tag för ett tag sedan och storrensade i datorn. Ordnade bland alla mappar och hade mig. Äntligen!
Så nu skall jag ta tag i alla oredigerade foton.
Eftersom jag har tråkigt nu (fast jag borde städa) tog jag och fixade några bilder från 2009 (!).
Jag har verkligen tagit i med redigeringen, bilderna var väldigt platta och färglösa innan. Himlen är ju bortom all räddning, tyvärr.
 
 Lycka!
Publicerat den

Jag befinner mig för tillfället i himmelriket. Snubblade in på en sida som jag hört talas om flera gånger, men aldrig orkat bemöda mig med att besöka. Oh lord. Det är så mycket inspiration att jag blir helt snurrig av lycka. Jag kommer sitta här hela natten och min hårddisk kommer krascha av alla sparade bilder. Love it!
 
Idag har förresten syrran, Loppan och mamma varit här. Vi skulle färga våra ögonfransar men det blev ju mindre lyckat. Stackars mamma säger jag ):
Det var i alla fall mysigt att träffas och jag dog lite när Loppan försökte pussa mig (jag backade dock när jag insåg vad som höll på att hända, barndregel är inte min grej..) och var en centimeter från mitt ansikte och blinkade som en liten docka med ögonen, samtidigt som hon försökte placera den blöta pussen. Gullunge!
 
Nu gör min hals lite ont, det är ju väldigt onödigt kan jag tycka.Att ruinera sig, men njuta på vägen.
Publicerat den

Min kamera är ute på äventyr hos J så min oh så flashiga (not) mobil får agera inhoppare så länge.
Och på tal om det. Varför är det alltid så att när jag inte har tillgång till kameran så vänder jag mig nästan ut och in för jag mååååste ju ha den nununu och jag måååste ju fota det där jag tänkt på i hundra år men aldrig kommit till skott med. Men när jag sen då har den tillbaka i min ägo så står den där, jag tittar på den, suckar, petar lite (okej, mest mentalt, men man KAN mentalpeta..) och tittar sen åt ett annat håll?
Jag är ju alltid sådan, vill ha det jag inte kan få. När jag väl har det så är det ju inte lika kul längre. Förutom när det kommer till J då. Hade varit lite jobbigt annars att förklara detta inlägget för honom.... Ba' skoja! Löv him <3
 
Okej, jag kom som vanligt ifrån ämnet.
Idag hade jag möte med min terapeut. Såklart blev det jättestressigt innan jag skulle gå hemifrån (hur mycket framförhållning jag än har så lyckas jag ALLTID få magsår för att jag håller på att bli sen. Klockan går på tok för snabbt när man är stressad). Jag springer in i badrummet och sprutar på lite av min billighets (men ack så underbara) -parfym, sliter tag i fuskskinnjackan och kutar iväg. Såklart är jag sådär lagom varm när jag väl kommer fram (i sista sekunden, som vanligt), jag lär mig aldrig att den nedrans jackan inte andas. Det blir VARMT! Dessutom så var det inte så kallt ute som det såg ut att vara. Så jag känner mig lagom lökig och tycker mig till och med (trots absolut torr) känna en svag, svag svettlukt. Inte så upphetsande. Men det första min terapeut utbrister är "vad gott du luktar!!" och så går hon fram och sniffar på mig. Eh? Gott? Jag känner bara hur ofräscheten flödar, men okej.
När jag skall gå säger hon det igen och går fram och luktar på mig (hon sa till och med att hon skall kika efter den på Ullared under semestern och köpa den till mig ifall hon hittar den, då den verkar svår att få tag på. Jag har ju aldrig någonsin varit på Ullared, utan fick den av en kompis som var där och sen hade jag lyckan att finna flaska nummer två på Tradera). Okej, det är ju skönt att veta att man inte stinker i alla fall. Det är alltid min första tanke att svara folk när de nämner att jag luktar gott. "Jaså, gör jag det? Ja, då vet jag ju att jag inte stinker och luktar bajs då". Men jag kniper och tackar istället. Kan bli så krystat annars, i fel sällskap.
 
Jag knallade i alla fall iväg till apoteket efter mötet och köpte på mig en burk MittVal Vegetarian (vi snackade om det på mötet). Lagom bra att få tummen ur efter mer än 8 år som veggie. Nu hoppas jag i alla fall att den skall hjälpa, det är ju inte precis så att jag har världens mest varierade kost, så tillskott behövs.
Det sved i vilket fall i plånboken. Även om burken inte är dyr om man slår ut det på hur länge den håller, men det blir ju en engångssumma som känns motig att punga ut med. Men det är ju för ett bra syfte.
 
Ja, så kom jag även iväg till kommunhuset och fick skrivit ut inköpslistan till IKEA. Det blev fem sidor...
Skall det vara så skall det vara ordentligt, det är ju trots allt mitt allra första IKEA-besök!
Det är tur att jag planerat detta ett tag och lagt undan pengar. Ännu mer tur att jag har en underbar mamma som kan lägga ut lite tills vidare. Jag skulle egentligen köpt ny bil, eftersom min lagt av, men jag blev så less på allt och jag vill ändå inte köra i sommartrafiken. Sen så har syrrans man köpt ny bil så jag har möjligheten att låna hans gamla (dödsmaskinen) om jag vill, så det löser sig så länge.
Och jag vill unna mig detta nu innan ekonomin blir ihopsnörd till max. Visst, jag hade kunnat spara pengarna och använt till bättre saker. Men just nu så är det detta jag "behöver" för mitt mående, även om ekonomin såklart är en stor bidragande faktor till all ångest.
Skitsamma, man lever bara en gång och jag ser verkligen fram emot detta!
 
En roman senare (och tusen utsvävningar) skall ni äntligen få ta del av mina ytterst intressanta, välkomponerade och snygga bilder!
 
 Detaljer
Publicerat den

Jag har nog inte visat lite av det jag köpt för att piffa upp köket. Klockan har ni ju fått se, men jag tror inte att jag lagt upp några bilder på gardinstången och gardinen. Och det är väl snart ett år sedan de inhandlades..
 
Jag är sådan att för mig är även de små detaljerna, som ingen riktigt lägger märke till, viktiga. Så jag kunde ju inte köpa vilken gardinstång som helst. Och inte vilken gardin som helst heller.
Stången jaktade jag efter ett bra tag, men hittade ingen som jag gillade. Tills jag bläddrade i J's reklam från Jysk, där de dessutom då hade rea, och hittade den perfekta. Så snart efter det köpte jag den, när vi ändå var iväg åt det hållet. Det blev superfint (med hjälp av mamma såklart, min handyman) och jag är toknöjd.
 
Några månader tidigare hade jag fyllt år och syrran hade lovat att jag skulle få handla på Jotex, hon hade pengar innestående där som jag fick. Jag la till lite extra och passade på att klicka hem en massa kökshanddukar. Den perfekta gardinen, som jag hade haft ögonen på ett tag, fanns där. Eller nästan perfekt, den är lite för kort i bredden, men det fick gå helt enkelt. För den är så snygg och jag föll för den. Och som jag nämnt tidigare så kan jag inte släppa saker jag fallit för. Jag måste ha saken/göra det på det sättet.
Men den hänger så fint på den lika fina gardinstången.
 
J kom dessutom med en bukett rosor till mig en dag och när det var dags att hänga dom för att torka tänkte jag att det var passande i köket, på den snygga stången. Oh vad rätt jag hade!
 
Nu skall det bara fixas lite till, saker som jag bara skjuter upp fast jag har sakerna hemma, innan köket är klart. Några saker måste jag köpa, men de får vänta.
 
På bilden får ni även se min otroligt flashiga (och dammiga) lampa, som hänger lite fel. Och mina skeva persienner (katten som massakrerat) som lyser igenom. Fina grejer det!