Golvad
Publicerat den

Plastmattor är ingen höjdare och vi hade levt med likadana i den andra lägenheten. Vi hade sen långt tillbaka bestämt oss för att köpa nytt golv. Samma till alla rum och vi var rörande överens om hur det skulle se ut!
När vi flyttar in märker vi dock att det är nylagt golv (jättefint) i sovrummet och i vardagsrummet (inte fint..). Jahapp. Vi som ville ha det enhetligt. Men okej, sovrummet funkar! Det andra däremot gillar vi verkligen inte och det är dessutom svinobehagligt att gå på.
Nån dag kommer vaktmästaren förbi för att fixa nåt och frågar vart garderoben i hallen tagit vägen. Dit kommer jag i ett annat inlägg.
Där garderoben stått var det urgröpt i mattan så man såg den gamla (likadana) under. Vafan?
Jag påpekade detta och sa att det inte spelar roll för vi skall ändå lägga nytt golv.
Oj vad upprörd han blev! Vi som nyss fått nya golv. Jag förklarade att vi var supertacksamma men att vi även vill ha i hallen och köket och dessutom enhetligt vilket det inte är nu. Han sa att det golvet i vardagsrummet var det finaste dom hade och även det dyraste! Gick runt och visade hur det kunde bli höjdskillnader vid trösklarna och hallå, KAN vi lägga golv? Tydligen hade han ett litet lager vi kunde få välja emellan. Vad medgörlig han blev helt plötsligt! Gratis skulle vi få det bara vi gjorde jobbet själva. Jag sa att vi vill ha det mörkt och att det nog inte finns i hans lager, men han sprang ner och hämtade en bit. UUÄ! Jag sa nej direkt. Absolut inte!! Nähä, nej då kunde vi väl gå till färgaffären (dom har avtal där) och välja ut ett vi ville ha så står dom för en viss summa per kvm och vi för mellanskillnaden. Helt okej! Jag sa att vi skippar att lägga i dom rummen som redan fått nytt. Vill ju inte att gubben skall få hjärtattack. Och jag är så väldigt tacksam över att vi får sån lyx! Även om det har krävts envishet.
Vi stack ner och kollade och det visade sig att dom golven vi kunde välja mellan inte mötte våra krav. Men det fanns ju massa fler, men han visste inte om vaktis (eller ja, hyresvärden) skulle godkänna det. Jag tog ett kort och artikelnumret och mailade det. Sen vart det tyst. Tills vi en dag kom hem och det stod ett paket i hallen (resten i lilla förrådet). Inte ett ord ifrån honom utan det bara var där. Men skitsamma. Jag är nöjd och N är nöjd och jag känner en sån SEGER! Och helvete vad snyggt det är!!!
 
N har gjort ett så bra jobb! Med lite hjälp men det mesta har han fixat. Det är inte helt klart vid trösklarna (ni vet, såna projekt man skjuter på och glömmer av..) och elementen, men annars så!
Vi är väldigt sugna på att fixa stora rummet med.. Vi hade ju ändå trott att vi skulle få betala allt själva så att köpa för ett rum är ju inte så farligt. Men vi får se.
 
Golvet är som sagt perfekt. Jag har velat ha ett sånt i hur många år som helst, så nu känner jag mig så bortskämd!
Ni får se bild både från befintligt dagsljus samt ett från lamporna. Visst är det fint?!
Se även hur grön väggen ser ut på bilden innan golvet är lagt. Riktigt så mörk är den inte i dåligt ljus, men den är som sagt väldigt skiftande!
 
 
 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?