Maggie
Publicerat den

Min fantastiska minsta systerdotter döptes förra veckan. Gladare unge finns inte! Att så mycket personlighet och kärlek kan finnas i en sån liten människa <3
 
 
 Blommigt
Publicerat den

Jag har inga gröna fingrar. Men självklart skall vårt hem vara fyllt utav blommor och gröna växter! Det gör så väldigt mycket tycker jag. Förut tömde jag fönstret i köket för att duscha blommorna som brukar stå där. Nu ser det helt naket och jättekonstigt ut.
Balkongen är inget undantag. Dom vanliga blomlådorna med pelargoner är på plats. I början av maj köpte jag en lite större fuchsia (vem har tålamod att vänta på att det skall växa?) och två stycken (i efterhand olika varianter märkte jag) pioner. Kul med jämförelsebilder, den ena har växt en massa på dom tre veckor det är mellan fotona.
Ni ser vad det är för färg på ena krukan va? (...) Det bor en till sån där nu. Plus två svarta. Försöker odla jordgubbar! Men det är ju det här med att vattna.. och mina ogröna fingrar..
 
 
 
 Utsikt från sängen
Publicerat den

Ja ni vet den där jävla garderoben som jag tjatat om? Efter en del mail kom vaktmästarna iaf. Som tur var var jag hemma den dagen och kunde briefa dom om ändringarna i planen. Dom bar ut den lilla i hallen så vi kunde ta ner den i förrådet. Sen stack han ena och byggde ihop en ny sockel då den ena, ja ni vet den där som var i klädkammaren, var ämnad för den smala garderoben och den andra hade den där hemska bruna färgen som alla socklar i dessa lägenheter har. Till och med han tyckte den var fasligt ful. När han kom tillbaka flyttade dom garderoben in i andra hörnet och satte upp den på sockeln och skruvade fast den i väggen. Som jag befarade tog dörren i gardinstången.. dom satte ju såklart garderoben så nära väggen som möjligt (helt förståeligt och klart snyggast). Men N och jag fixade så att dörren nu öppnas åt andra hållet. Den tar fortfarande i men det är snyggare och mer praktiskt iaf. Det bästa av det värsta.
 
 
 Skall vi sova på saken?
Publicerat den

Det mest efterlängtade rummet, sovrummet! Hit in bar N och en vän in garderoben från hallen. Det kändes mer behövligt med varsin därinne än en i hallen till ingen nytta. Dom hamnade lite provisoriskt i varsitt hörn i väntan på att vaktmästaren skulle komma och måla socklar och sätta iordning dom. För att underlätta arbetet ställde vi trådkorgarna vid varsin sida av sängen. Tror ni dom fick stå där länge eller? Tror ni jag återigen fick tjata? Japp. Suck. MEN! Det var ju lite tur ändå. Några dagar innan dom äntligen kom kände jag att vi kanske ändå kunde klara oss på en garderob och bära ner den andra (som var smalare) i förrådet. Så blir det dessutom lite mer luft i rummet. N nappade direkt.
Klart det inte blev smärtfritt detta heller. Ni får se i nästa inlägg!
 
Här får ni lite bilder på vårt tetris! Allt åkte runt i rummet en del under veckorna. Sängen visste vi att vi skulle köpa en ny och den veckan kändes som en evighet!!! Den gamla ser så pyttig ut haha. Så himla mycket bättre med den nya och en sån som jag verkligen längtat efter! Rummet blev mycket mer komplett!
 
Jag blev överlycklig när N gick med på att jag köpte den turkosa lampan. Alla som känner mig vet hur galen jag är i turkos. Hittills har alla som sett den tyckt att den är riktigt snygg! Bilderna gör den ju inte rättvisa såklart.
Spana in det snygga golvet förresten! Och här är vår andra väggfärg. En blågrå som precis som den i hallen och köket skiftar helt makalöst. Allt mellan blått, gråaktigt, grönaktigt, blågrått, blågrönt osv.
 
 
 Golvad
Publicerat den

Plastmattor är ingen höjdare och vi hade levt med likadana i den andra lägenheten. Vi hade sen långt tillbaka bestämt oss för att köpa nytt golv. Samma till alla rum och vi var rörande överens om hur det skulle se ut!
När vi flyttar in märker vi dock att det är nylagt golv (jättefint) i sovrummet och i vardagsrummet (inte fint..). Jahapp. Vi som ville ha det enhetligt. Men okej, sovrummet funkar! Det andra däremot gillar vi verkligen inte och det är dessutom svinobehagligt att gå på.
Nån dag kommer vaktmästaren förbi för att fixa nåt och frågar vart garderoben i hallen tagit vägen. Dit kommer jag i ett annat inlägg.
Där garderoben stått var det urgröpt i mattan så man såg den gamla (likadana) under. Vafan?
Jag påpekade detta och sa att det inte spelar roll för vi skall ändå lägga nytt golv.
Oj vad upprörd han blev! Vi som nyss fått nya golv. Jag förklarade att vi var supertacksamma men att vi även vill ha i hallen och köket och dessutom enhetligt vilket det inte är nu. Han sa att det golvet i vardagsrummet var det finaste dom hade och även det dyraste! Gick runt och visade hur det kunde bli höjdskillnader vid trösklarna och hallå, KAN vi lägga golv? Tydligen hade han ett litet lager vi kunde få välja emellan. Vad medgörlig han blev helt plötsligt! Gratis skulle vi få det bara vi gjorde jobbet själva. Jag sa att vi vill ha det mörkt och att det nog inte finns i hans lager, men han sprang ner och hämtade en bit. UUÄ! Jag sa nej direkt. Absolut inte!! Nähä, nej då kunde vi väl gå till färgaffären (dom har avtal där) och välja ut ett vi ville ha så står dom för en viss summa per kvm och vi för mellanskillnaden. Helt okej! Jag sa att vi skippar att lägga i dom rummen som redan fått nytt. Vill ju inte att gubben skall få hjärtattack. Och jag är så väldigt tacksam över att vi får sån lyx! Även om det har krävts envishet.
Vi stack ner och kollade och det visade sig att dom golven vi kunde välja mellan inte mötte våra krav. Men det fanns ju massa fler, men han visste inte om vaktis (eller ja, hyresvärden) skulle godkänna det. Jag tog ett kort och artikelnumret och mailade det. Sen vart det tyst. Tills vi en dag kom hem och det stod ett paket i hallen (resten i lilla förrådet). Inte ett ord ifrån honom utan det bara var där. Men skitsamma. Jag är nöjd och N är nöjd och jag känner en sån SEGER! Och helvete vad snyggt det är!!!
 
N har gjort ett så bra jobb! Med lite hjälp men det mesta har han fixat. Det är inte helt klart vid trösklarna (ni vet, såna projekt man skjuter på och glömmer av..) och elementen, men annars så!
Vi är väldigt sugna på att fixa stora rummet med.. Vi hade ju ändå trott att vi skulle få betala allt själva så att köpa för ett rum är ju inte så farligt. Men vi får se.
 
Golvet är som sagt perfekt. Jag har velat ha ett sånt i hur många år som helst, så nu känner jag mig så bortskämd!
Ni får se bild både från befintligt dagsljus samt ett från lamporna. Visst är det fint?!
Se även hur grön väggen ser ut på bilden innan golvet är lagt. Riktigt så mörk är den inte i dåligt ljus, men den är som sagt väldigt skiftande!
 
 
 
 Nu händer det grejer
Publicerat den

Nu kör vi igång på riktigt! Jag börjar med hallen igen. Vi fick ju då meddelat att vi skulle få välja tapeter eftersom dom skulle ha ett gäng som renoverade innan vi kunde flytta in. Jag har kollat i tapetpärmarna innan. Senast ett par veckor innan vi skulle bestämma oss. Och jag stenvägrade. Var det inte mönster på skiten så var det bara fula, trista färger. Jag hade sedan läääänge spanat in några färger på nätet som jag var helt förälskad i och även N tyckte dom var riktigt fina. Han är dock inte lika kräsen som jag utan tar det lite som det kommer och bråkar inte. Men vi båda är överens om att detta är vårt hem och att det är vi som skall trivas.
Så vi gick till hyresvärden (varav chefen där sagt att dom målar nuförtiden, men med ljusa färger) och lånade hem pärmar och jag begärde att få med en kulörkarta.
Vi kikade igenom tapeterna bara för att konstatera att det inte funkar. Trots det valde vi ett par "nödtapeter". Vaktmästaren hade påpekat att det var bråttom att välja (jag hade pratat lite med honom över telefonen men det var svårt att uppfatta vad han sa) så att målarna kunde komma igång. Jag mailade honom och frågade om det var så att vi fick bestämma färg istället för tapeter. Svaret fick jag dagen därpå när jag jobbade. Han skrev att vi skulle lämna tillbaka proverna samma dag och säga vilken kulör vi ville ha så dom kunde börja. Panik! Mitt i allt dör min mobil så jag inte fick tag på N. Slutade tidigare och nödladdade telefonen i bilen och ringde N. Han sa att jag fick bestämma kulör, han visste ju ungefär vad vi ville ha. Öh jaha?! Det ansvaret vill jag inte skall ligga på mig när vi båda bor där. Så han fick också sluta tidigare och så satte vi oss i bilen och hastade fram ett par färger. Han kom med en superbra idé. Vi väljer bara två kulörer. Samma till sovrum och vardagsrum och samma till kök och hall, så kanske vaktis inte blir lika kinkig. Sen lämnade vi in färgkoderna och vilka tapeter vi kunde tänka oss som andrahandsval. Efter det var det bara att vänta utan att veta något. Olidligt!
Vi ställde in oss på tapeter, så skulle vi inte bli besvikna. Efter vi hämtat nyckeln och äntligen får flytta in hoppade jag och skrek av lycka! DET VAR MÅLAT! Trägen vinner och fyfan vad jag kämpat för detta och en massa annat.
Men.. garderoben, som jag skrev om tidigare, stod där, fastskruvad. Mitt i hallen. Den försvann direkt!
 
Bilder kanske? Båda färgerna varierar totalt beroende på ljuset vilket gör dom ännu mer fantastiska!