Lite nytt
Publicerat den

I tisdags gick plånboken varm! Ni får en liten förhandskik innan jag börjar med alla under tiden-/efter-bilder.
 
 
 Sist och nästan minst
Publicerat den

Så till rummet som för tillfället är minst prioriterat. Nämligen badrummet. Vi har fortfarande lyxen att ha maskiner i lägenheten och slippa tvättstuga. Det är helt underbart. Mindre kul är badkaret. Jag hatar badkar. Badar i princip aldrig och när jag väl gör det tröttnar jag efter fem minuter. Vi har från början sagt att vi skall bära ner det i förrådet, men det är ingen stress. (N ääälskar dock badkar..) En annan grej vi verkligen inte gillade är "slasken" (i brist på annat ord). Vad skall vi ha för nytta av den? Den tar bara upp plats och vi hade ju tänkt fixa en fin skänk att ha handdukar i, som nu absolut inte får plats. Vi gav ett önskemål om att vaktmästaren skulle ta bort den om han kunde, mot en summa givetvis, men när vi flyttade in stod den kvar och vi har inte hört ett ord mer om det.
Men! Vi vande oss. Snabbt. Nu tycker vi den är ganska smart och praktisk. Den har två trådkorgar som vi lägger 60- och 40-tvätten i. Smidigt och osynligt. I den andra öppningen förvarar vi skurhink, toapapper, toaborste och annat man kanske inte vill ha framme. Sjukt bra! Och diskhon är super när kattlådan skall göras ren.
Dessutom gött med skåpet på väggen. All extra plats är bra plats!
Det är inte det vackraste rummet och jag har knappt lagt någon energi på att ens fundera över hur vi skall fixa det. Vi kanske helt skiter i det. Den som lever får se!
 
 
 
 
 
 Vad blir det för kök?
Publicerat den

Då var det dags för köket! Så skönt med en ingång även ifrån vardagsrummet, riktigt lyxigt.
Istället för en delad kyl och frys har vi nu en hel av varje. Som inte ens är nära på att vara halvfyllda..
Riktigt störande dock att spisen är i vänstra hörnet. Blir trångt och jävligt. Och diskstället hamnar helt fel. Hela köket är totalt spegelvänt mot vårt förra och vi går fortfarande och drar i fel luckor haha.
 
 
 
 
 Vardagsrummet
Publicerat den

Vardagsrum. Utan säng. Fantastiskt! Nästan lika mycket som vi sett fram emot ett sovrum längtade vi efter ett riktigt vardagsrum. Ett som inte behövde dela plats med en säng.
Det är nog detta rummet jag grunnar mest runt kring just nu. Det är lite avlångt och jag vill nog helst ha det ganska sammanhängande. Men som det ser ut just nu har det blivit lite av en "soffhörna" med TV och resten av rummet gapar "tomt". Men imorgon (idag!) skall vi äntligen skaffa nytt soffbord så då hoppas jag att inspirationen exploderar!
 
 
 
 
 
 
 
 Halvvägs ute
Publicerat den

Att ha en balkong tycker jag är viktigt. Vi var osäkra på om denna skulle vara så mycket större än vår förra. Jag tjöt till av glädje när vi såg att den nya nästan är dubbla storleken! Dessutom är trallen kvar från tidigare hyresgäster, så vi behöver bara komplettera med resten. Vindskyddet tyckte jag var skitstörigt. Men såhär i efterhand tycker jag att det är riktigt smart och bra! Ger dessutom en del insynsskydd (även om det mest är skog framför, så att folk skall kika in är inget att oroa sig för. Det går en välbesökt stig där, men vafan. Idrottsplan täcks dessutom mestadels av alla löv) och värme.
 
Nackdelen är att det bara går att komma ut på balkongen via sovrummet. Kanske inte alltid jättekul när man har gäster som röker som skall behöva använda det som genomfartsled. Fast för min och N's del är det inte någon stor grej.
Värre med katten, som ju inte får vara i sovrummet.. Han vill ju såklart ut och det hade underlättat med en dörr i vardagsrummet. Samtidigt som det är mer lättmöblerat som det är nu. Det blir lite lättare iaf när vi fått nätat in balkongen så man kan lämna honom ensam där en stund.
Jag har redan börjat plantera en del och längtar så tills vi kan sitta där ute i värmen och bara njuta!
 
PS. På tredje bilden syns vår gamla balkong!
 
 
 
 
 
 Zzzz
Publicerat den

Åh vad jag önskar att jag haft bättre bilder att visa än dessa från mobilen!
 
Det mest efterlängtade rummet, sovrummet. Vi har levt i en etta på strax över 45 kvm i nästan ett år. För egen del var det inga problem. Jag var så van vid att bo där (var inne på mitt sjätte år tror jag). Men N saknade verkligen ett sovrum. Såhär i efterhand är jag så jävla tacksam över det och fattar inte hur jag ens kunnat klara mig så länge utan ett. Det är fantastiskt!
Vi trodde att katten skulle klösa en massa på dörren då han hatar att bli utestängd och absolut skall vara så nära oss han bara kan alla timmar på dygnet. Men det har funkat hur bra som helst. Han är ju såklart olycklig över att inte få vara där, speciellt som han vet att balkongen ligger där, men han sköter sig!
 
I rummet stod två garderober. När vi kikat på planlösningen hade vi sett att en skulle stå här och den andra i hallen, men vi blev osäkra. Skulle båda vara i sovrummet? Ja, vart skulle den få plats i hallen? Och det låter mer vettigt med två här. Men ena saknar ju sockel (jaha, klädkammaren) och handtagen är olika.. Vi spanade på väggarna efter  gamla hål och kände att vi hittat lösningen! (Trodde vi..)
 
 
 Kläderna skall också ha ett hem
Publicerat den

Vi smyger lite längre in i hallen, till den så kallade klädkammaren. Okej, den är inget att skryta om. MEN så jävla skönt att ha någonstans att hänga alla våra luvtröjor (N äger cirka en miljard men använder nästan uteslutande två av mina tre..) och jackor som inte används. Dessutom kan jag gömma undan dom skorna som inte får plats i skoskåpet och få en bättre överblick.
Dörren skall ner i förrådet och sockeln, ja. Den är väl en historia i sig som idag äntligen (!) blev löst!
Så, en klädkammare skall då rymma en del av dina kläder. Det gör den. Men i huvudsak skulle jag väl vilja säga att den mest agerar *dum dum dum* förråd. Heh. Finns det ställen att stuva undan all skit man inte orkar rensa/ta tag i/sätta upp/hitta plats åt osv så vet vi ju alla att dom lätt fylls ganska fort.. Vi kan skylla på att grejerna tar plats och ändå inte går att sätta på sin riktiga plats än iom flyttkaos, det är ju en del av sanningen. Men mest är det bekvämt. Får vi gäster?! SNABBSTÄDA! IN MED ALLT I KLÄDKAMMAREN! FÅR DET INTE PLATS?! KNÖ IN DET I LILLA FÖRRÅDET VID LÄGENHETEN, I GARDEROBER, STORA FÖRRÅDET, I ALLA SKÅP, UNDER MATTAN FÖRFAN!
Ni kan inte lura mig med att det bara är jag och N som tänker så!
På bilderna skymtar även den hysteriskt fula hatthyllan som jag nämnde i inlägget innan. Uuuä.
 
PS. man får plats med mer än vad man kan tro i det där lilla rummet! Det bara slukar allt tacksamt.
 
 
 
 
 Inledningsfasen
Publicerat den

Så, tyvärr är det bara mobilbilder så länge. Men bättre än inget!
 
 
Jag börjar med hallen. Såhär såg det alltså ut när vi fick kika på lägenheten för första gången. Det finns inga ord för hur länge vi längtat efter detta och hur spända vi var. Jag var supernervig över det mesta, eftersom jag vill ha det på vårt sett. Det är ju trots allt vi som skall bo där och trivas. Vaktmästaren hade varit väldigt vag med allt och jag har fått ligga på och tjata om en massa. Men trägen vinner! Mer om det lite längre fram.
 
Jag tog väl en miljard foton. Både för att kunna jämföra med hur det var innan och slutresultatet, men också för att kunna sitta hemma och smälta det lite, planera osv.
Det kan ju vara lite svårt att föreställa sig innan exakt hur man vill ha det. Det blir ju sällan så i slutändan ändå (ofta till det bättre). Men jag har hela tiden haft en tydlig bild av hur "grunden" skall vara så att säga. Så det var riktigt viktigt för mig att vara övertydlig mot vaktmästaren.
Jag sprang även över sent på kvällen (vi fick låna nyckeln över natten) för att lämna en lapp till hantverkarna om att inte sätta upp hatthyllan eller gardinstängerna som medföljer lägenheten (urk) och passade då på att ta en sista ordentlig kik.
 
Nu börjar det!
 
 
 

 

 
 Kan vi ta nya tag?
Publicerat den

 
 
 
Vet ni? Livet är jävligt. Förjävligt ibland. Jävligt roligt ibland. Ibland båda på samma gång.
Lite så är det väl nu.
Hatkärlek?
Omtumlande i vilket fall. I vissa fall på jävliga bra sätt.
Som att jag och N äntligen fick bli sambos på papper i VÅR nya lägenhet!
Och som vi har jobbat med den, kämpat för att få det vi vill ha, planerat och planerar. Jag har spenderat en hel lön på enbart inredning denna månaden. No fucking joke. Och mer skall det ju bli. Vi håller fortfarande på att bo in oss men vi har känt oss jävligt hemma sedan dag ett. Efter tolvslaget nu har vi redan bott här i en månad, men det känns som sjukt mycket längre!
Redan sen innan vi flyttade in fick vi tjuvkika och jag började redan på mitt planerade projekt att dokumentera hela förvandlingen.
Jag hoppas ni vill följa med på vår resa!
Allteftersom kommer jag uppdatera med bilder som hamnar i kategorin "inredning". Där kommer allt före, efter och under tiden att samlas. Kul va?
 
Nu blir det lite "HEJ NU SKALL JAG TA TAG I MIG SJÄLV OCH GÖRA OCH LOVA HUNDRA SAKER SOM JAG SEN INTE KOMMER KUNNA HÅLLA HAHAHA".
Jag vill och måste ta tag i gymmet igen och kanske delar med mig lite av framstegen därifrån. För fan va STOLT man känner sig när man ser förbättringar. Man orkar och man är stark! Heja!
Jag vill också ta upp fotograferandet igen. Men allt har sin tid.
 
Så, jag hoppas ni kan inspireras och ha lika kul som jag. Nu kör vi!