Oops
Publicerat den

Jag hade visst gjort videorna privata så de inte gick att se. Det skall vara fixat nu.Besök hos Loppan
Publicerat den

Jag var hemma hos syrran och hennes man häromdagen. Eftersom att Nico har en "Millan-period" nu tänkte jag att det kunde vara kul att filma hur hon blir när jag kommer. Nu var hon dock mycket lugnare än andra gånger, då hon skrikit och skrattat och blivit helt galen haha.
Videon är felvänd, i olika videospelare på mobilen och datorn så är den oftast åt rätt håll, men på Youtube fick den för sig att krångla igen. Så ni får helt enkelt tilta era huvuden... (välj gärna HD-kvalité)
 
Hon tror för övrigt att det går att locka på allt och alla som om vi vore en katt. Knäppa unge <3
 
 
 
 Smart katt
Publicerat den

Igår satt jag i soffan med katten bredvid mig. Jag hörde hur han tvättade sig (tyckte det lät lite väl mycket) och undrade hur länge han egentligen skulle hålla på på samma ställe. Så jag kikade och får se detta. Han ligger alltså och tvättar fårskinnsfällen haha.
 
 
 Genustänk i bilder
Publicerat den

Har ni varit inne på Genusfotografens blogg någon gång?
Ja? Bra! Fick du dig en eller flera tankeställare (det vet jag att jag har fått)?
Nej? Vad väntar du på? In och läs med dig!
 
Tomas Gunnarsson (aka Genusfotografen) skrev igår ett inlägg på sin blogg.
Ett inlägg som inte bara upprör (ja, jag hoppas att varenda en som läser det förfasas) utan också öppnar ögonen för många. Vi måste lära oss att inte bara kolla på en bild och acceptera. Jaha, kvinnan framställs på ett sexuellt och nedvärderande vis, medan mannen alltid är stark med makt och hög status, vadå då? Så fungerar ju samhället?
Ja, uppenbarligen gör det det på många plan, men reagerar vi inte, tänker kritiskt och går ur bubblan, ja då lär ju inte några radikala förändringar ske heller, eller hur?
 
Jag kan inte på långa vägar förklara det lika bra som Tomas, så jag råder er att själva gå in och läsa.
Han nämner även sidan women struggling to drink water, en sida jag varit inne på många gånger och skrattat (lite förfärat) åt. För det blir just det, skrattretande, när man samlar alla dessa bilder på ett ställe. Då ser man hur löjligt det faktiskt är.
En liknande sida (lika förfärande den) är women laughing alone with salad. Ser ni hur galet det är?
 
Har ni reflekterat över hur så många reklamer (eller all media) sexualiserar kvinnan, antingen med bild eller ord, eller både och?
Samtidigt som hon trycks ned mot marken (eller köksgolvet, alternativt sängmadrassen?) där hon hör hemma.
Jag hoppas ju att detta är något ni reagerat över och jag hoppas också att ni ser det sjuka i det.
Ett bra exempel är sidan sälj grej med tjej (mycket upprörande). Där kan ni gärna gå in och ta er en funderare.
Är det inte dags att göra någonting? Kom ihåg, att göra något är bättre än att göra inget. Och alla kan vi faktiskt göra just något.
 
Som avslut vill jag visa denna bilden, som så otroligt passande trycktes upp i mitt ansikte när jag skulle logga in på min blogg för att skriva detta inlägg. Robbie Williams vs Rihanna. Hur skulle det vara om de bytte plats? Att Robbie stod och skylde tuttarna lite halvhjärtat medan Rihanna fick behålla alla sina kläder och slippa det fantastiska suget i blicken?
 
 
(länk till inlägget)
 Farbror doktorn
Publicerat den

Mitt älskade Tamron måste skickas in så de får kolla på det. Men jag får fan aldrig tummen ur! Ge mig en spark i röven för fan.
Och visst är det jobbigt, att det bara ligger och dammar i väskan tillsammans med övrig utrustning, men bara tanken på att skicka iväg det och vara utan det på obestämd tid ger mig dödsångest. Knäppa hjärna. Vill alltid ha det den inte kan få.
 
Jag saknar att fota. Jag saknar att ha motivation och inspiration. Och ork. Det gäller iof inte bara fotandet, utan allt.
Det är lite så att jag av och till går och undrar när livet skall börja. Sen slår det mig, jag blir 28 i år, jag borde vara på toppen av allt. Inte backa, som det känns som att jag gör nu.
Psykisk ohälsa, ingenting jag önskar någon.