Lol
Publicerat den

Och HAHA.
I förrgår fick jag slängt ut julgranen, eller det som en gång var en gran, och tomatplantan, också det som en gång var, som stått inne sen i somras (ja, plantan då. Jag hade faktiskt blivit lite rädd för mig själv ifall granen bott här sen sommaren)... Heja mig!



Försenade julbilder #3
Publicerat den

Okej, sista bilderna nu då från jul. Jag vet att jag tjatar, men jag säger det igen.
De är suddiga och dålig kvalité, men hon är så söt så jag inte kan låta bli ^^





Jävla skit
Publicerat den

Hur värdelöst är det inte att både somna och vakna med huvudvärk? TOTALT värdelöst skulle jag vilja säga.
Tryckte i mig en tablett (det brukar jag bara göra om det är riktigt illa) och värken försvann ganska snabbt.
Nu kommer den smygande tillbaka. Usch, jag blir så ynklig.



Försenade julbilder #2
Publicerat den

 

Jepp, den är jättesuddig, men hon är ju så söt!

 

 

 

 

Här kommer då andra lasset med bilder från jul. Mer finns att vänta..




Ut med det gamla
Publicerat den

Idag har jag och mamma fått slängt en del saker på tippen, äntligen!
Hela min hall är full med saker som skall bort. Det är fortfarande en del kvar och en del i förrådet, men nu är det i alla fall ett steg åt rätt håll. Skönt.
Och igår var mamma här och hjälpte mig få upp krokar, hylla, klocka och gardinstång. Sådana där småsaker som aldrig blir gjorda. Jag tänkte jag skulle fota men det får bli i dagsljus.

Det blir ju trist utan bilder här, men det kommer.

Nu skall jag fortsätta mitt maraton med Private practice (ni vet, terapi) och mumsa macka med julmust till. GÖTT!



Det gick!
Publicerat den

Idag gick bilen äntligen igenom besiktningen! Så jävla skönt och jag har haft så mycket ångest över det.

Och på tal om ångest, det har jag en överdos av just nu. Lägg till depression och IPS och säkert något mer på det, så kan ni kanske gissa hur jag mår just nu?
Psykisk ohälsa är din värsta fiende.

Jag skall försöka sparka mig själv lite i baken, vad gäller många saker.



Tick, tock
Publicerat den

Detaljer




Jag "råkade" dessutom spontanköpa denna klocka som är extremt gay! Love it!

Egentligen är jag inte så förtjust i rosor och krusiduller och allt vad det är, men denna kändes lagom och det blir nog en bra jämvikt mot min turkosa vägg. Vi får se. Kanske blir det jätteknasigt.

Allt detta med Shabby chic står mig upp i halsen.
Söker du på Tradera har folk klämt in ordet i rubriken, bara för att det är så populärt och de vet att det säljer. Även om varan inte alls har med det att göra.

För några år sedan började jag fastna för en speciell inredningsstil. Jag var frustrerad över att jag inte kunde komma på ett bra namn för att förklara den. Sen stötte jag på "Shabby chic". JAHA! Det är ju jag vill ha det hemma. Det finns ett namn för det. Men jag tycker hela konceptet har blivit så uttjatat och jag väljer gärna att inte använda det ordet. Det är ju mycket inom stilen som jag inte gillar också. Men lite detaljer här och var, helt okej. Och jag är ju helt förälskad i det lantliga, och det är väl det som benämns som just Shabby chic. Jag håller mig till lantligt.

De första två bilderna är missvisande i färgen, eftersom jag redigerade dom lite mer. De sista visar hur det skall vara, lite blekt.



Shopping
Publicerat den



Idag köpte jag dessa. Två stora ramar och två mindre. De större fick jag köpa eftersom mina andra råkade gå sönder. Dessa skall målas svarta (de var slut i affären och fanns bara silvriga kvar). De vita passade inte riktigt till de foton jag tänkt, men de kan ju vara bra att ha hemma.



Urk
Publicerat den

Ååååh, vad jag hatar min blogg just nu. Den är tråkig och jag vet inte vad jag skall skriva (det är ju inga mysiga tankar som snurrar runt i huvudet när man mår såhär, det kanske inte är så kul att läsa om), jag orkar aldrig fota så inga nya roliga bilder blir det heller. URK!

Och orka att jag har ångest över det? Det är ju bara en blogg god damnit ><

Nä, nu får solen och ljuset gärna komma!



...
Publicerat den




Försenade julbilder #1
Publicerat den

Okej, jag är inte snabbast. Här är tre av bilderna jag tog på julafton, resten kommer jag redigera så snart jag orkar. Men det blev ändå bara massa bilder på min mamma tillsammans med Loppan (min systerdotter) <3
Bilderna är i väldigt dålig kvalité tyvärr, eftersom jag fick höja upp ISOt rejält och ha långa slutartider.
Men lite fulredigering räddade dom någorlunda i alla fall. (ni skulle se originalen....huuh)





Black and red
Publicerat den




Ett levande gosedjur
Publicerat den

Strax innan jul hälsade jag på denna damen. Jag gillar inte hundar egentligen, men hon är ju så söt!





Aloe Vera
Publicerat den

Aloe vera är superbra till mycket och speciellt din hud. Jag har en tub hemma som jag har köpt på apoteket, som jag smörjer in ansiktet med så ofta jag kommer ihåg. Den både vårdar och läker.
För ett tag sedan läste jag någonstans (jag minns inte var) att man kan blanda sin aloe vera-gel med sin mineralfoundation, då blir resultatet en flytande foundation som täcker mer och dessutom mattar ner ansiktet mer än vad en vanlig underlagskräm skulle göra. Jag var ju såklart tvungen att testa!
Det var ett tag sedan nu som jag helt la av med flytande foundations och gick över till mineral. Jag trodde innan att de inte skulle vara täckande och bra alls, vilket var mitt krav, men så fel jag hade! När den efter några minuter har smält in i huden beter den sig precis som vilken annan foundation som helst. Fast den är snällare mot din hud.

Men iaf. Jag klickade ut lite aloe-gel och pudrade i mineralfoundation och vispade runt. Det var lite konstigt att smeta in det i ansiktet, för mig blev det som att måla på en mask. Jag tror att jag tog för mycket, men det såg iaf inte hemskt ut senare. Om den mattade mer än min andra kräm+foundationkombination? Njae. Det vill jag nog inte påstå. Jag har kört aloe-gelen en period nu som underlag innan jag tar på mineralet, men efter en halv dag är jag lika glansig ändå. Hopplöst.
Men ja, jag skall nog prova detta med att göra egen flytande igen, innan jag förkastar det helt.
Och om nu min aloe-gel varken gör av eller till med att matta ner mitt ansikte kan jag ju lika gärna fortsätta med den. Den är ju ändå awesome!





Skor
Publicerat den

Jag skrev ju för några dagar sedan att jag hade köpt skor. Här är dom! Och alltså, det blev ju hur bra som helst. Dessa kostade 399kr från början, men var sänkta till 199kr. De andra (bilden längst ner) kostade 499kr, men jag fick dom för 199kr. Dessutom, eftersom de är från Skopunkten, så får man tredje paret gratis (om man då känner för att betala fullpris för de andra två). Syrran behövde också skor, så det blev 200kr från henne. Sen gick jag med i deras Club Nilsongroup och fick 10% rabatt, vilket motsvarade 47kr (om jag minns rätt), dvs att frakten blev gratis ^^ (och jag fick allt 700kr billigare än det skulle kostat i fullpris)
Så, jag betalade alltså 100kr paret! Awesome!! (kilklackarna i min storlek är slutsålda nu, vilken tur jag hade)
Färgåtergivningen är kass, det var bedrövligt ljus när jag fotade förut. Men skorna hittar ni här och här.





Julklappar
Publicerat den

När vi ändå är inne på julklappar, denna paletten fick jag av syrran! Jag köpte en likadan till mamma och påpekade då för min syster att jag också ville ha en haha. Åh, jag sminkar mig sällan med annat än mascara (och foundation då, och bronzer ibland), men kanske jag vågar mig på lite ändring nu?
Förr experimenterade jag hejvilt, men så la jag av med det. Nu känner jag mig mest som en transvestit eller clown om det blir mer smink än det jag har till vardags. Eller som en liten flicka som hittat mammas sminklåda.
Men färger är ju kul! Och de kommer passa ypperligt till mina planerade fotosessioner. Yay!









Och så den underbaraste av alla parfymer! Juicy Couture Viva la juicy <3
Denna fick jag av min älskade J. BÄST! Han gav mig även ett nytt kamerastativ, men det är lite svårt att fota. Hur bra är inte han?



Ebay
Publicerat den

I julas var jag hemma hos syrran och firade. Både hon och jag har fastnat för Ebay och hon hade fått hem en massa billiga ringar därifrån. Givmild som hon är fick jag välja en egen som skulle få pryda mitt finger ^^





...
Publicerat den




If time stood still
Publicerat den




Dubbel-yay!
Publicerat den

Gissa vad jag skall hämta ut snart? SKOR! Nu fick ni förvisso inte gissa.
De kom ju supersnabbt. Åh.



Yum!
Publicerat den

Ja paj såklart! Blåbärspaj, mums.

 

 

 

Hm, tror jag får ändra inställningarna i mitt minska för webb action, blir lite väl överdiven skarphet.




Yay
Publicerat den

 

Och nej? Aldrig kul med förseningar, men får hoppas det går smidigt ändå. Dumma väder.

 




Gissa vad jag skulle äta?
Publicerat den




Svårt
Publicerat den

Det är svårt det här att inte riktigt ha hittat sin stil, varken när det kommer till foto eller bloggen. Jag ser så många som har hittat sin grej, som hela tiden har en röd tråd att följa, vilket jag gillar. Jag gillar ju när man utmanar sig själv också och gör saker man inte brukar, men det är inte riktigt det jag syftar på nu.

Jag har ingen inspiration eller motivation till något alls. Viljan finns, men ingen ork eller energi, som jag skrivit tusen gånger känns det som.

Men jag känner mig så tråkig. Nu när jag visat mina trumfkort, vad har jag kvar då? Ingenting. Och nya bilder blir det inga just nu, fast jag så gärna vill.
Vardagsbilder javisst, men det är inte det jag är ute efter.
Och jag vet inte om jag vill hålla bloggen lite fri från vardag, förutom mina tankar och känslor angående mående och så. Det vill jag ha kvar. Om jag bara skall köra på mina bästa bilder. Men då kommer bloggen eka tom ett tag och jag får prestationsångest och känner att jag måste stressa fram något. Det är ju inte bra.
Samtidigt som jag gillar de bloggar med snygga vardagsfoton. Enkelt och stilrent.

Men varför jag bryr mig så mycket det vet jag inte. Det är ju inget livsviktigt. Kanske är det så att det inte händer så mycket i mitt liv just nu och då är bloggen en tillflyktsort? Något som jag vill lägga kärlek och omtanke på. Något att engagera mig i.
Jag vet också att jag ser på andra och jämför mig med dom. Det är ju också galet.

Usch, nu blev allting bara jobbigare. Jag har varit uppe alldeles för länge med på tok för lite sömn, och då leker hjärnspökena extra mycket med mig. Jag får sova på saken och hoppas att jag ser det från ett annat håll sen.



Snö
Publicerat den

Igår var jag hemma hos min syster och vi tog oss ut på en hal och snöig långpromenad. Skönt var det! Men oj vad det snöade. Det märktes inte så mycket medan vi gick, men när vi kom hem igen hade vi snö överallt. På mig hade det klistrat sig fast i håret och frusit fast haha.


Jag blev kär i detta huset. Jättecharmigt och precis som jag vill ha det!



Stephen King
Publicerat den

Denna gud när det kommer till skräckromaner!
Jag är uppväxt med mammas fascination av denna man, bokhyllorna fyllda med hans verk. När vi blev lite äldre började även min bror fatta tycke för honom och han har nu en gedigen samling han också ^^
Det tog mig många år innan jag vågade mig på att läsa något av honom. Om jag minns rätt så började jag med Eldfödd, men efter några sidor skrev han väldigt grafiskt om...ja något jag har extrem fobi för (och, som jag har märkt, är något han gjort i andra böcker också).
Så det var bara att lägga undan den. Sen gav jag mig på Varsel. Jag hade ju sett filmen några gånger, men alla vet väl att böckerna alltid är bättre än filmerna? (;
Men jag tror inte att jag var inne i en läsarperiod just då, så jag kom bara till hälften.
Till slut fick jag låna Flickan som älskade Tom Gordon av min bror. Den var tunn, så det var större chans att jag skulle orka igenom den.
Sen var jag fast. Den var så himla, himla bra att jag blev helt ställd. Jag minns att jag grät sista sidorna och det tror jag inte någon annan bok fått mig att göra. Den kvalade direkt in på listan av de bästa böcker jag någonsin läst.
Tills jag gav mig på mammas mycket trasiga exemplar av DET. En riktig tungviktare på över tusen sidor, men för mig hade det gärna fått vara tusen till. Det var med skräckblandad förtjusning som jag läste den. King har verkligen förmågan att skrämma upp en rejält. Men den var så spännande, så bra, så fin, så läskig. Jag ville inte lägga undan den. Efter sista bladet var jag besviken, jag ville ju inte att det skulle ta slut. Så denna boken galloperade om den andra och hamnade på plats nummer ett. Helt fantastisk!
Självklart ville jag ha mina egna exemplar av böckerna, men ekonomin tillät aldrig det.
På en rea hittade jag 1408, en bok med noveller (med bland annat 1408 då) i pocket. Det blev min första egna King-bok. När jag sedan fyllde år fick jag en av mamma, Liseys berättelse (hård pärm). Min samling var inte skrytsam, men iaf påbörjad!
Så för någon månad sedan gick jag in på Adlibris hemsida och köpte både DET (storpocket) och Flickan som älskade Tom Gordon (vanlig pocket). Jag har velat ha dom alldeles för länge! När jag får råd på riktigt skall jag väl kanske köpa dom i hårda pärmar, men jag gillar pocket.

Jag har påbörjat Flickan som älskade Tom Gordon nu. Visst är den spännande, men nu vet jag ju slutet och det är lite trist. Boken är fortfarande bra, men inte på långa vägar lika skrämmande. Samma kommer det ju bli med DET. Jag får kanske göra en lobotomi?






Kors i taket
Publicerat den

Idag tog jag äntligen tag i att måla den sista byrån (bilder kommer)!
Alltså, jag har dragit ut på det i månder.. Pinsamt ju. Gud vad skönt det skall bli att kunna städa köket ordentligt. Fast när det händer vet man aldrig. Jag har seriöst NOLL energi och motivation. Det är värre än på länge. Det här med att gå i ide låter väl inte så dumt?



Damn you autocorrect
Publicerat den

Okej, det här är ju uppenbarligen inte mina bilder då, även om jag försöker att endast posta eget här.
Men i alla fall. Damn you autocorrect har ju blivit väldigt populärt. Jag har skrattat mig harmynt både en och två gånger. Visst, det känns som att många är påhittade. Men vadå. Det är roligt ändå (har nyss suttit och skrattat så jag grinat) och glädje skall ju spridas, right?
Så därför delar jag med mig av några guldkorn. Enjoy!

(bilderna hamnar lite galet, ni får stå ut)



 

 




Hello
Publicerat den



Kanske dags att visa sitt plyte igen, så ni inte glömmer hur jag ser ut ^^



Att klä upp sig...typ
Publicerat den

 

 

Här får ni en otroligt crappy mobilbild, eftersom att jag är så givmild ^^

Min fina vän M smsade förut och frågade om jag ville åka med till köpcentrat (Nordby). OM jag ville! Inte för att handla, jag är tokigt pank, men jag har totalt låst in mig i lägenheten och behövde komma bort.

Och annars lever jag i jobb-byxorna eller mina mjukisar, så det är kul att någongång få klä "upp" sig lite.




Fynd
Publicerat den



För någon månad sedan hittade jag denna på ICA. För 25 kronor! Hur bra? Nu har jag den första på engelska i pocket, och så denna.
Gillar inte egentligen att det blir olika, pocket och hård pärm, men what to do? Nu är det bara resten då...
De svenska har jag nästan alla. Det stör mig att samlingen inte är komplett!



Kärlek på fat
Publicerat den



Världens godaste. Chiabatta med morfars brännvinsost och svarta oliver. Ren kärlek!



Ännu ett nytt liv
Publicerat den




Ett tag innan jul fick jag denna fina julstjärna med kruka av min ena chef. Blev så rörd! Och den lever än, om än på håret. Men i alla fall.



Värt att tänka på
Publicerat den




...
Publicerat den

 

 

Måste verkligen ta mig orken att fixa lite nya foton...

Men det är svårt när man är totalt dränerad på all energi.




Rök
Publicerat den



Himla jobbigt det här när min skärm inte är rätt kalibrerad, vad det verkar.
Bilderna ser bra ut på min dator, men på andras kan de se konstiga ut.



Ingen snö och inget tö
Publicerat den

Är det bara jag som gillar detta med plusgraderna? Visst, jag hade kunnat tänkt mig lite minus och snö på jul, men annars? Nä.
I vanliga fall tycker jag ju såklart att en vinter skall vara just en vinter. Precis som att alla andra årstider skall vara så som de "skall" vara.
Men just i år är jag så tacksam. Ingen rejäl kyla, ingen snö, inte halt. Snålblåsten däremot kunde ju fara och flyga (haha).
Jag tror det är för att de två senaste vintrarna har varit så extrema. De har gjort mig "mätt" på vintern. Lagom är ju bäst, om man skall vara sådär tråkigt svensk.
Det skulle inte förvåna mig om januari och februari blir riktigt kalla och jävliga, men tills dess är jag glad. Och lättad. Det är min första vinter med egen bil, visst att erfarenheten är bra, men jag tar det hellre nästa vinter då jag känner mig säkrare bakom ratten.



Jag vill tillbaka, men ändå framåt
Publicerat den




Nu är det 2012 och jorden gick inte under. Alltså kan jag se fram emot ett nytt fint år, där jag förhoppningsvis mår bättre.



Gott nytt år!
Publicerat den

 

Gott nytt år på er!!!