Vel
Publicerat den

Världens gladaste tjej!
Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar den svartvita eller den i färg mest.





Loppanfezt
Publicerat den

Okej, här kommer några bilder från Loppans ettårskalas. Bilderna på de andra släktingarna lägger jag inte upp, då jag inte vet om jag har tillåtelse. Kommande inlägg lär vara dödstråkiga för alla andra haha.





Kreativt
Publicerat den

Förra lördagen var vi på kalas hemma hos syrran, eftersom att Nico fyllde ett år (!!!) den 12e april. Hur kan tiden gå så fort? Hon var ju nyss en liten dreglande (okej, dreglar gör hon fortfarande) degklump!

Syrran hade bakat en jättefin (och smarrig) tårta! Hur hon har tålamod till sådant övergår mitt förstånd. Allt utom rosen och bladen som hör till har hon gjort (ja och utom hjärtanen och bokstäverna. fast hon hade någon form till bokstäverna, så kanske att hon fixade lite själv där..), med hjälp av sugarpaste. Mycket skickligt må jag säga! Och mäktig var den. Jag orkade inte ens äta upp min bit, blev så himla mätt haha.

Max fick vara med också, eftersom han fyller år (två!!) på tisdag <3

Resten av kalasbilderna är på gång, men det är så jäkla många att gå igenom. Phew.




Bananglass
Publicerat den

Har ni övermogna bananer hemma som ni inte vet vad ni skall göra av? (Själv älskar jag när de blir bruna)
Bananglass! Hur enkelt som helst och gott.
Receptet har jag fått av mina fina vänner (kan man kalla internetbekanta så? det känns ju som om vi känner varandra) polichinelle och Cornelia! De har dock inte riktigt samma recept och när jag provade körde jag på Cornelias variant och höftade lite. Nästa gång skall jag prova polichinelles och se vilket jag tyckte blev bäst. Lika gott blir det nog i vilket fall ^^

Jag tog iaf några bananer och öste på med lite kakao (lite för mycket). Vispade sönder allt till en smet och sen in i frysen en timme. Hur enkelt var inte det?
Fast jag orkade inte äta så mycket så jag ställde in resten. Det är nu så genomfruset att jag kan slå ihjäl någon med det, så den skall nog ätas ganska omgående haha.



Ps. jag tyckte att jag var skitrolig när jag valde vilken bytta jag skulle hälla det i.



Tja
Publicerat den

Ja och så kan ni ju få lite bilder på mig också, eftersom jag vet att ni sitter och väntar på dom (;

Ni får med ett par sådana där "outfitbilder". Spyr på ordet, spyr på hela begreppet. Men det kan väl vara kul? Hah!

Mina gamla favoritjeans som har hängt med runt 10 år nu. Lappade i röven med texten "Fuck you" och med en massa begynnande hål som bara väntar på rätt tillfälle att spricka upp och blotta hela min bakdel (därför använder jag dom aldrig).

Och favorittröjan som jag numera praktiskt taget bor i. Den är ute på äventyr hos J då och då, så nu passar jag på att nöta sönder den. Det är min fina (<3) väns systers killes (phew) band. Ingen musik jag lyssnar på, men jag ville stötta dom plus att vi fick dom till reducerat pris och huvtröjor utan dragkedja verkar vara nästintill omöjligt att hitta! Den har dock några år på nacken nu.

(jag gick inte till affären i tofflorna, promise)

 

 




Roses are..pink?
Publicerat den

Okej, jag är sämst på att uppdatera. Sorry! Har inte fixat med några bilder på hur länge som helst, däremot har jag fotat en del. Så jag har en hel hög som väntar. Tog tag i en liten del nu i alla fall. Dessa underbart fina rosor fick jag av J för cirka en månad sedan. Jag blev hur glad som helst och numera hänger de och pryder min "nya" snygga gardinstång i köket. Himla fint! <3





En bloggpost som vaccinerar 95 barn
Publicerat den

Det tar er några minuter att läsa detta, den tiden hoppas jag att ni vill avvara. Texten är inte min, utan tagen direkt ifrån UNICEFs hemsida. Jag hoppas också att ni själva postar detta på era bloggar och sprider det vidare. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan.

I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

OBS! Superviktigt att pinga er blogg på Twingly så att den dyker upp i bloggflödet på kampanjbloggen och blir en del i kampanjen.

 

Foto: © UNICEF/Asselin






Nya saker
Publicerat den

Okej, jag har suttit halva natten och fixat med mina bildbehandlingsprogram och rotat i minnet efter ett action/makro (jag kom ihåg det!). Så, nu får ni bilder i alla fall!

För ett litet tag sedan satt jag och läste på en blogg. Där stod det om mjölk och att det inte är nödvändigt för oss vuxna. Det innehåller hormoner, blod och var bland annat. Detta visste jag ju, men det är sådant jag har blundat för. Men detta etsade sig verkligen fast och sedan dess har jag bara sett/tänkt flytande var när jag förtärt mjölk. BLÄ! Det är ju såklart inga jättemängder man får i sig, eller det tror jag inte. Men min hjärna omvandlar det till värsta, äckligaste scenariot och jag klarar inte av det! Igår tog det stopp och jag mådde bara illa. Detta är ju ganska jobbigt för mig som är sås - och gräddgalen. Men jag hörde mig för på det forumet jag hänger på och fick bra hjälp och tips. Så jag knatade iväg till affären och inhandlade detta. En yoghurt, som kan användas till dipper/såser och en "grädde" till matlagning. Jag förvånades över att "matgrädden" inte var dyrare, utan kostade i stort sett samma som den vanliga laktosfria jag brukar köpa. Bra skit!
Jag har öppnat och sniffat på de båda, en riktig skeptiker är jag och har alltid rynkat på näsan när J köpt rismjölk och diverse andra konstigheter. Men det luktade ingenting. Nu är då nästa steg att smaka. Kommer det inte märkas någon skillnad? Åh, jag är så spänd! På ett bra sätt. Jag känner mig jätteivrig och positivt inställd, det här skall bli så spännande.
Nu tänker jag inte ta ett hopp direkt till veganism. Jag tycker att vara vegetarian är jobbigt nog. Då tänker jag mest på att det aldrig finns något att äta ute (inte där jag bor) och är du gäst hos någon känner man sig bara jobbig och besvärlig. Dessutom tenderar folk att glömma av att de inte skall peta med samma stekspade som de vispat runt i köttet med. Eller att det inte går att lägga min mat på grillen utan att ha folie under. Eller så tycker de att det inte kan spela någon roll och råkar det komma kött på är det bara att peta bort..
Så att bli vegan avvaktar jag med av bekvämlighetsskäl. Dessutom hatar jag att laga mat och tycker redan det är svårt nog att komma på något att laga. Sen är jag så kräsen att det är pinsamt. Så ja, jag hade väl bara levt på luft haha.

Så vad är då poängen med mitt köp idag? Ja, jag måste ju äta och är det nu en period då jag bara totaläcklas av tanken av mjölkprodukter så får jag ju ha något substitut (fast jag kunde äta kexchoklad och pringles förut..det är nog mest i flytande form just nu som är värst). Dessutom har jag länge, länge velat gå över till ris/havre/sojaprodukter, i den mån jag kan. Bättre för miljön också!

Imorgon, eller okej senare idag, blir det test! Jag hade tänkt laga till pitabröd (det enda jag äter nuförtiden). Jag återkommer med vad jag tyckte!




Segt
Publicerat den

Igår bytte jag till Windows 7, vilket gjorde att mina bildbehandlingsprogram måste installeras om. Så det här med bilder kan dröja lite.



Gammalt blev nytt
Publicerat den

 

 

 

Går igenom lite (verkligen lite, har flera tusen till som borde fixas) gamla bilder som jag inte har redigerat än. Så här får ni tre halvkassa.




Oops
Publicerat den

 

Råkade köpa dessa tre på Tradera. Tror det gick på 77 kronor med frakten. Helt lagom ^^

Nu skall jag bara lära mig att knyta dom fint och att göra snygga frisyrer à la pinuppa. Får väl se hur det går...




Typ en miljard..
Publicerat den

....bilder har jag att gå igenom och fixa. Jag vet inte i vilken ände jag skall börja!



Katten hälsar
Publicerat den

Balou säger hej! Han är min egna lilla (stora) dammvippa, kolla så duktig han är.






NYX Narcissus
Publicerat den

 

 

Detta fina stift Ebayade (fint låtsasord) jag hem för ett litet tag sedan. Jag älskar det! Kanske att det är lite för krämigt, eller löst...vet inte vad man kallar det haha. Lite tunt kanske? Men det glider på väldigt lätt och färgen är to die for. Svårt att återge såhär på kort. Ni kan se det in action på de senaste bilderna av mig.

Tycker dock inte att det verkar sitta så bra, men det kanske kan lösas med min lip lock pencil från elf och lite puder som avslutning.

Jag får testa vidare, trots allt är jag ju helt nybörjare på det här med stift (;

 

Funderar förresten på om jag borde göra en ny kategori för skönhet/ytliga saker..




Jobb
Publicerat den

 

 

 

Detta är vad jag skall göra nu, eller i alla fall lite smått. Har hundratals bilder att gå igenom (569 just när jag tog denna screenshot) och i detta nu håller jag på att importera från kameran. Så det är en hel del "gamla" (några dagar) bilder och en massa nya som jag skall gå igenom, sortera, slänga och redigera. Phew. Hjälper dessutom syrran att fota hennes smycken, som ni kan se på bilden, så hon kan lägga upp dom på sin smyckesblogg. Hon har ju som sagt börjat fixa ihop egna som hon sen säljer.

Men hur fan fotar man armband på ett snyggt sätt? Ringar är ju lätt, men armband måste man ju nästan hänga för att visa dom snyggast.. Skitsvårt!

 

Förresten, ni kom väl ihåg att släcka ner förut under earth hour? Det gjorde jag och tände istället en massa ljus, supermysigt! Och ännu bättre blev det av att jag städat (äntligen) innan. Åh, finns det något bättre än ett nystädat hem och en massa tända ljus? Tja, det skulle väl vara mysigt sällskap, en kopp varm choklad och en bra film kanske.

 

Ja, och varför har jag nu fått ändan ur och städat? Jo, mamma fyllde för ett litet tag sedan och jag ville fixa eget kalas med tårta och tjosan. En bra spark i baken. Ingen dog av min tårta heller.

Och det är ju helt sjukt att Nico snart kan gå helt själv. Fast å andra sidan fyller hon ett år om ett par veckor, så konstigt är det ju inte egentligen. Men det händer så mycket mellan gångerna jag träffar henne, även om det bara gått en vecka.

 

Hoppas ni har det fint och att ni njuter av solen!