Close up
Publicerat den

Ser ni vad det är?

 

 




Favoriter
Publicerat den

Två av mina favoritparfymer <3 Jag fick en ny förälskelse i julklapp av J. Tänkte fota den någon dag när det är bra ljus, så skall ni få se (:





Grönt är skönt
Publicerat den





Jag vet att det blir mycket gamla bilder nu, men som sagt är de från min förra blogg.



.
Publicerat den




Dop
Publicerat den

Dessa bilder är från augusti, då Nico döptes. Som jag skrev tidigare, tiden bara flyger iväg! Läskigt.





Judas penning
Publicerat den

Morfar har ett rökeri, som tyvärr har sålts nu och skall rivas. Men han har gått igenom alla saker han hade där och hans barn och barnbarn har fått ta med sig det de ville. Jag var där sist, så allt var i princip borta, men denna torkade gamla växt, i sin gamla vas, stod kvar. Jag kände igen den sen jag var liten. Morfar frågade om jag ville ha den, den hade stått där sen vi barnbarn var små. Självklart fick den flytta hem till mig. Mormor säger att hon kan plocka nya, fräschare till mig, men det är ju inte det som är grejen. Dessa har vart med i så många år och de har minnen anknytna till sig. Det är ju inte något jag bara kastar bort. Dessutom tycker jag den är fin. Mamma har ett svagt minne av att den kallas Judas penning.

 

 

 




...
Publicerat den




Färger!
Publicerat den

Okej, inte så juliga bilder, men jag känner att det behövs lite färg! Eller hur?






Julmys
Publicerat den

 

Bilden och videon är min syrras

Denna bilden är tagen på julafton, som firades hemma hos syrran. Här luftpussas jag och min systerdotter Nico <3
Sen filmade syrran när Nico satt på golvet och njöt av all uppmärksamhet. Varje gång jag närmade mig började hon tjuta och skratta, underbara unge!

 

 

 

 

 




Usch
Publicerat den

Det är riktigt jobbigt att må såhär. Att vara kroniskt trött, att aldrig ha någon energi, att aldrig känna sig riktigt glad, att känna sig ensam trots att man är i ett rum fullt av människor, att veta att utan tabletterna går jag under, att ett "normalt" liv är så långt borta. Allt mörker bara förvärrar allt. Jag får inget gjort. Efter tre timmars jobb är jag helt slutkörd, knappt det klarar jag av liksom. En tjänst på 25%.
Sover jag inte (om det nu kan klassas som sömn, med mardrömmar/jobbiga drömmar precis hela natten och att vakna varje timma...) sitter jag bara framför datorn. Och gör vadå? Ingenting. Eller så är jag med pojkvännen.
Jag får inte städat hemma, inte läst några böcker, inte umgås med några vänner (nästan alla är ju borta nu), ingenting. Och allt blir en ond cirkel som får mig att må ännu sämre.

Men det är ju bara jag som kan göra något åt det. Bara att just nu är det så svårt. Jag vet liksom inte hur. Orkar inte ta tag i det.
Att lida av psykisk ohälsa är verkligen fruktansvärt jobbigt. Just nu jobbigare än på länge. Annars brukar jag kunna hantera det någorlunda. Tror jag? Jag vet inte, minns inte. Allt suddas ut och det är nuet som tar över. Just idag vill jag bara släppa allt. Gråta och skrika, sova tills det försvinner.
Imorgon blir det kanske bättre. I vilket fall så vet jag att jag måste göra något åt det, igen. Dagar som dessa vet jag det. Imorgon kommer jag säkert känna annorlunda.

Åh. Ibland känner jag mig som en tvär tonåring. Men jag är 26 år. Borde jag inte kunna hantera saker bättre?



Meow
Publicerat den

Min kisse, Balou. Han är verkligen det sötaste jag vet. Okej, kanske inte när han racear tvärs igenom lägenheten och välter allt i sin väg. Men när han tittar på mig med den blicken, den som får mitt hjärta att smälta. När han varje natt när jag lägger mig kryper upp bredvid för att sova hos mig hela natten. När han buffar sitt ansikte i mitt. Den villkorslösa kärleken. <3

 




Nico
Publicerat den

Min fina fina systerdotter <3
Dessa bilder är tagna i juni, då var hon bara två månder! Tänk vad fort tiden går. Åtta (och en halv) månader är hon nu... Vart tar tiden vägen?





Nödvändigheter
Publicerat den

I fredags på jobbet fick vi varsin korg fyllt med lite fina saker, samt ett presentkort på 200kr som gäller i denna affär (matbutik).
Idag utnyttjade jag mitt kort och detta är vad jag kom hem med, alldeles gratis ^^





Ful jul!
Publicerat den

Hej alla fina!
Hoppas att ni har haft en bra jul ^^
Min har vart helt okej, trots total brist på julkänsla. Har en del bilder att redigera nu, måste samla ork!
Tills vidare tänkte jag faktiskt bjuda på ett par usla mobilbilder från igår (julafton). Det är ju inte ofta jag exponerar min nuna ><




Se det objektiv(t)
Publicerat den

Detta är mina älsklingar.

Ett Sigma 28-105mm F3.8-5.6 UC III Asph. IF, som var det första objektivet jag köpte till kameran. Det var begagnat men knappt använt alls och kostade mig runt 700 kronor om jag minns rätt. Jag älskar det och trots att den har lite sisådär recensioner så är det ändå mitt allra första objektiv som hängt med i alla år.

Sedan köpte jag denna för ett år sedan (eftersom alla pratade så bra om det och det var billigt), ett Canon EF 50mm f/1.8 II. Och OJ vad bortskämd jag har blivit av den stora bländaren. Man får väldigt mycket för pengarna och jag är så nöjd!

Nu i januari skall jag börja spara till drömobjektivet!
Förhoppningsvis så tar det inte så lång tid innan jag har råd med det. Fast å andra sidan, jag skulle verkligen behöva en ny kameraväska.. Den jag har nu rymmer bara kameran med ett objektiv på. Jag skulle vilja ha plats för alla objektiv, blixt och andra tillbehör. Blixt ja, det måste jag ju också köpa (lånar pojkvännens nu). Och så vill jag ju ha ett fint vidvinkelobjektiv. Och ett 200-300mm. Och ett 50mm 1.2. Och något ur L-serien. Och och och... Nä fy. Samlingen får helt enkelt växa i sin egen takt. Så enkelt är det.





Jag vet att jag lägger en hel del bilder i kategorin "macro"
även fast det kanske inte stämmer helt. Slå mig inte.



MAC studio finish
Publicerat den

 

Den i särklass bästa concealer jag någonsin har testat!

Visst, den kan verka dyr, men den är så dryg att den håller hur länge som helst, jag skojar inte.

Totalt awesome!




Vilket BUZZ
Publicerat den

Hallå eller! Vill du hjälpa till att prova olika produkter gratis? Gå då in och registrera dig via denna länken, Buzzador.
Supervärt!



...
Publicerat den




Åh, tack för alla fina kommentarer!
Tänkte sätta mig sen och svara på dom :*
Nu måste jag rusa! Skall fixa bilen innan den måste ombesiktas.



H2O
Publicerat den





Haha, vad roligt det blev med alla på följd sådär.
Som en enda lång droppe.
Förlåt för bildspam, men detta är bilder från
min förra blogg som jag planerat länge att flytta hit.



Oktober
Publicerat den





Tänk vad Lightroom kan lyfta upp de mest trista bilder!



Pelargoner
Publicerat den

Kolla vilka fina jag fick av mamma! Och de har inte dött än. Fast själva blommorna på dom är inte lika glada..






Grönt
Publicerat den

Denna köpte jag samtidigt som J köpte blomman till mig.

 




Födelsedagspresent
Publicerat den

När jag fyllde år i augusti, fick jag denna orkidé av J <3 Min allra första och hur fin är den inte? Men jag tar död på allt i växtväg som hamnar i mitt våld...så den är inte så levande längre. Jag har jättedåligt samvete! (Bilderna blir ganska enorma, förlåt för det)





Bokeh
Publicerat den

Så, såhär blev det då med mitt egengjorda "bokeh-filter". Första bilden visar hur det ser ut med filtret på, men med fokus inställt.





Kreativt
Publicerat den

Idag har jag varit kreativ, det händer inte ofta!
Jag fick ett nyhetsbrev på mailen och via det hamnade jag på denna sidan. Tänkte att jag skulle kolla priset och hur det såg ut mer exakt. Men så slog det mig, det här borde man väl kunna göra själv? Så jag provade. Det gick supersnabbt och var inte svårt alls!
Jag tog en flingkartong och min kniv som jag använder i jobbet, sen använde jag linslocket som mall.
Förlåt för dåliga mobilbilder, men jag kunde ju inte precis fota med systemaren (;




Detta var ett halvhjärtat (haha) försök, bara ett test. När jag orkar skall jag göra fler och lite mer noga. Men det är svårt att skära snyggt!

Resultatet får ni se i nästa inlägg!

Uppdaterat: Här kan ni se hur det blev ^^



Det ser ljust ut
Publicerat den




Darling köpte dessa ljus när vi var inne på Torp sist, men han tyckte inte de passa hemma hos honom. Jag sneglar på min bokhylla och säger att jag kanske skulle köpa sådana och sätta så de lyser upp böckerna. Då sa han att jag kunde få hans, hur snällt som helst ^^
Sen hjälpte han mig att sätta fast dom, det blev skitbra! Fast  jag skulle nog vilja ha över de andra böckerna med, vilket blir två hyllor till, men ljuset är så jäkla starkt så jag vet inte.. Svårt kanske att se när bilderna är så mörka.



Klappat och klart
Publicerat den



Eller nä, inte helt. Men en viss herres paket är iaf klara ^^



Vegetariskt
Publicerat den






Jag tycker det är skittråkigt att laga mat, men den senaste tiden har jag iaf fått ihop några maträtter som jag kan visa upp.
Men jag lär mig aldrig att göra lagom portioner. Orkar bara hälften av det som är på tallrikarna.
 
Först en paj, fylld med sojafärs (och gegga) och spenat, med lite för mycket ost på.

Quorngryta med ris.

Champinjonstuvning på macka som gottat sig i ugnen.

Pizza med tomatsås, ost och massa vitlök. Och till det en vitlökssås... Vitlök är gott ^^

Chokladmuffins med chokladglasyr. Yum! Satan i gatan vad mättande de är. Phew. Bad syrran om hjälp med att komma och äta upp dom med mig haha.



Nja
Publicerat den

Åh, det går bra det här! >< Men det enda jag gör just nu om dagarna, när jag inte jobbar eller är med pojkvännen, är att sitta klistrad på min datorstol och ha Friends-maraton. Ni vet, serier = terapi. Eller distraktion.